Een goedkope Asus laptop kopen? Hier moet je op letten

Laptops zijn er in allerlei verschillende soorten prijsklasse, van enkele honderden euro’s tot ver boven de duizend euro. Het is al snel aantrekkelijk om een goedkope laptop te kopen, maar waar moet je dan op letten? Wij leggen je alles uit over goedkoop een Asus laptop kopen die goed genoeg is om er jaren plezier van te hebben.

Pas op met laptop aanbiedingen

Laptop aanbiedingen lijken altijd een goede koop, maar laat dit niet de hoofdreden van je aankoop zijn. Het is natuurlijk hartstikke fijn dat je een flink bedrag kan besparen, maar dit moet niet doorslaggevend zijn. Hier bedoelen we mee dat je vooral een laptop moet kopen, die goed genoeg is voor jouw gebruik. Je wilt uiteindelijk niet een laptop kopen met te lage technische specificaties waardoor je volgend jaar weer een nieuwe laptop moet kopen.

Weet wat je koopt

Een i7 processor en 256GB RAM geheugen, waar staat nou allemaal voor? Een laptop kopen is vrij technisch en toch is het belangrijk dat jij je hier wel ingaat verdiepen. De goedkoopste laptops hebben vaak de minste technische specificaties. Dit hoeft niet erg te zijn, maar zorg dan wel dat dit de juiste technische componenten zijn. Hoef jij enkel een laptop voor school, dan hoef je geen geweldige grafische kaart, maar wil je wel dat die snel genoeg is voor de aankomende vier jaar. 

Zorg daarom altijd dat je een goede inschatting kan maken over wat je koopt. Heb jij de technische kennis niet, zorg dan dat je iemand meeneemt die dit voor jou kan doen. Je kan het ook aan een winkel vragen. In dat geval is Coolblue een uitstekende webwinkel, die je ook fysiek kan helpen.

Pas op met een gaming laptop

Een gaming laptop vraagt specifieke eisen, een goede grafische kaart en processor zijn onmisbaar. Laat dit nou direct de twee duurste componenten van een laptop zijn en daarom is het zo lastig om een goedkope gaming laptop te kopen, zeker als je er eentje wilt kopen voor de aankomende jaren. In dat geval kan je beter een goede gaming laptop uitzoeken en wachten tot deze een prijs heeft die je kan betalen. Ook goede laptops komen op een gegeven moment in de aanbieding. 

Lees altijd de ervaring van andere gebruikers

Reviews zeggen natuurlijk niet alles, maar het geeft je wel een goed beeld van de prestaties van de laptop. Zeker als je betrouwbare websites als Coolblue, Consumentenbond en Tweakers gebruikt. Dit geeft een goed inzicht in de prestaties van de laptop. Niet alleen omdat gewone gebruikers deze laptop gebruiken, maar ook omdat technische personen hun mening geven over de laptop. Op deze manier kan jij een goede beslissing maken of dat de laptop voldoende is voordat je overgaat op een aankoop.

TERUG NAAR BOVEN