24/7 Asus videokaart vergelijken & kopen!

Een zeer sterke Asus videokaart koop je online en kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo worden de grafische kaarten tegenwoordig niet alleen meer gebruikt in de game computers, maar ook voor het zogenaamd ‘minen’ van cryptomunten worden videokaarten toegepast. Op het net zijn er veel verschillende soorten te vinden en op deze pagina is een selectie van enkele Asus kaarten gemaakt. Een Asus videokaart kopen is zeer eenvoudig, maar een uiteindelijke keuze maken kan lastiger zijn.

Asus videokaart voor meerdere toepassingen

Zoals gezegd worden Asus videokaarten veel gebruikt voor het minen van cryptomunten. Daardoor kan het voorkomen dat deze kaarten snel uitverkocht raken. Ook de prijzen zijn de laatste tijd flink toegenomen. Vergelijk daarom eens goed de verschillende grafische kaarten met elkaar, voordat je overgaat tot de koop van een dergelijke kaart. De prijzen kunnen uiteen lopen van enkele honderden euro’s tot wel duizenden euro’s voor een grafische kaart.

Vooral de RTX GeForce modellen van Asus zijn zeer populair. Deze zijn relatief ‘goedkoop’ en presteren zeer goed. Een Asus videokaart is vrij eenvoudig te installeren en kan binnen een mum van tijd gebruikt worden. De meeste videokaarten van Asus worden gemaakt met chips van NVIDIA (Radeon kaarten) en AMD (GeForce videokaarten).

Kies juiste Asus GPU

Als je gaat kijken voor een nieuwe videokaart, dan dien je voor jezelf goed te weten wat je precies zoekt. De juiste GPU (Graphics Processing Unit) is zeer belangrijk. Een afweging zal gemaakt moeten worden tussen kosten, prestatie en het uiteindelijke doel waarvoor je de kaart gaat gebruiken. Als je een mooie videokaarten hebt gevonden, dan kan je vrijwel altijd een review lezen van het type. Zo weet je direct iets meer over het product en wat je kan verwachten. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een los Asus beeldscherm aan te schaffen.

Grafische kaart Asus

Asus videokaart speciaal voor game computers

Fervent gamers zijn gebaad bij een snelle computer. De meeste games die er gespeeld worden op de computer zijn vrij zwaar en het is dan ook noodzakelijk om een goede videokaart te hebben. Je wilt natuurlijk niet dat het beeld er tijdens het gamen niet goed uitziet. Met de juiste Asus videokaart voorkom je ellende en kan je rustig genieten van de beste games. Uiteraard geldt hier natuurlijk de regel dat hoe meer je uitgeeft aan een grafische kaart, des te beter de kwaliteit en prestaties zullen zijn.

Videokaarten voor Photoshop

Maak je veel gebruik van bijvoorbeeld Adobe Photoshop? Dan kan een videokaart van Asus wellicht de prestaties van jouw werk verbeteren. Door een goede videokaart aan te schaffen, zal je merken dat alles net wat soepeler werkt. Als je puur en alleen de computer gebruikt voor Photoshop of een ander bewerkingsprogramma, dan hoef je niet de allerduurste grafische kaart aan te schaffen. Denk hierbij aan kaarten van ongeveer 100-200 euro per stuk. Voor jezelf dien je vooraf de afweging te maken of je huidige beeldkwaliteit misschien al afdoende is of niet. Doordat Asus laptops en computers tegenwoordig steeds meer aan het standaard pakket toevoegen, wordt de beeldkwaliteit en prestatie ook steeds beter.

Asus onderscheid zich in de wereld van videokaarten

De laatste jaren heeft Asus zich weten te onderscheiden op het gebied van videokaarten. Met name de ROG (Repulic of Gamers) videokaarten zijn in trek en zeer snel. Naast het ontwikkelen van laptops is er zeer veel tijd gestoken in het ontwikkelen en produceren van zeer goede kaarten. Waar Nvidia ooit een grote machthebber was, is dit al lang niet meer zo. Asus heeft de laatste jaren razendsnel de wereld verovert en het aanbod van verschillende modellen is dan ook nog steeds groeiende. Eerder hebben we ook al een artikel geschreven over de Intel Iris XE.

Asus maakt gebruik van een goede heatsink door middel van minimaal 3 ventilatoren. Hierdoor kan de warmte snel afgevoerd worden, waardoor de videokaart optimaal kan presteren. Vergelijk zelf eens alle videokaarten van Asus met elkaar om de verschillen te bekijken. Des te beter de koeling is, des te beter de prestaties van de kaart. Een videokaart met veel ventilatoren kan soms een hoop geluid produceren, maar de nieuwste ROG videokaarten van Asus beschikken vaak over verschillende opties. Zo kan je ervoor kiezen om de kaart super stil te laten draaien of juist optimaal te laten presteren.

Asus ROG strix RTX 3050

Als we eens kijken naar de Asus ROG Strix RTX 3050, dan zien we dat deze een kernklok heeft van maar liefst 1,89 GHz in de OC-modus. Daarnaast beschikt het over een geheugensnelheid van 14 Gbps en een geheugenklok van 1750 MHz. Deze specificaties zijn natuurlijk vrij goed, al valt er met name winst te behalen in de kernklok. Als deze snelheid omhoog zou gaan, dan kunnen we spreken van een zeer snelle en krachtige videokaart. Er zijn ook speciale ROG Strix laptops op de markt te vinden.

Kijken we verder naar het koelsysteem, dan zien we dat de ROG Strix RTX 3050 beschikt over een zeer krachtige koeler. Door deze sterke koeling zal de prestatie van de videokaart worden verhoogd, want een goede koeling zal al snel lijden tot een snellere kernklok. Wat verder een groot voordeel is van de genoemde videokaart van Asus is, dat de koelers vrij stil zijn. Dit is met name prettig als je veel gebruik maakt van je computer in combinatie met de RTX 3050. Vergelijk de Asus videokaarten eens met elkaar en je zal zien dat dit model over goede specificaties beschikt. Uiteraard heeft iedereen een eigen budget en kunnen we niet in andermans portemonnee kijken, maar met een prijs van ongeveer 500 euro is dit toch zeker een zeer goede kaart.

Grafische kaart met 8 GB bij Asus

De echte game liefhebber zal opzoek zijn naar een Asus videokaart met 8GB aan geheugen. Dit zijn de sterkere varianten waarmee je zeer krachtige spellen kunt spelen. Het aanbod van grafische kaarten met een geheugen van 8 GB is niet bijzonder groot, maar toch is er genoeg keuzen te vinden op de markt. Als we dan toch een voorbeeld moeten noemen, dan kan je denken aan de Asus GeForce GTX 1080 8 GB Turbo. Deze kaart heeft een GPU kloksnelheid van 1733 MHz en een geheugen kloksnelheid van 10000 MHz. Een meer uitgebreide beschrijving van de specificaties zijn te vinden bij het geselecteerde product van een Asus videokaart 8GB.

Dual mini videokaarten zijn zeer compact

Zoals eerder benoemd is de innovatie op het gebied van videokaarten bij Asus de laatste jaren sterk vooruit gegaan. Zo worden de kaarten niet alleen maar krachtiger, maar ook zijn er nu grafische kaarten op de markt die een stuk kleiner zijn. Asus zelf spreekt hierbij over een Dual mini Asus videokaart. De kaarten zijn vooral ontwikkeld voor bijvoorbeeld de kleinere Mini-ITX. De meest bekende varianten zijn de Asus Dual RTX 2060 mini en de Dual RTX 2060 mini OC. In beide gevallen is de basiskloksnelheid 1365 MHz. Daarnaast is de Asus kaart net iets minder dan 20 cm lang. Hierdoor zijn ze zelfs iets kleiner dan het standaard Mini-ITX moederbord. De videokaarten beschikken tevens over een HDMI poort, een display port connector en een DVI poort. Voor de verdere specificaties kan je de beschrijving bij het product zelf bekijken.

Nieuw te kort aan videokaarten

Door de corona pandemie zijn diverse fabrieken voor een langere tijd gestopt met de product van chips. Dit had tot gevolg dat de prijzen van videokaarten flink zijn gestegen. Ook nu merken we hier de gevolgen nog van. Doordat de productie maar mondjesmaat op gang komt, is de vraag nog steeds een stuk hoger dan het aanbod. Daarnaast worden er ook steeds meer kaarten van Asus gebruikt voor het minen can cryptomunten. Om tot de beste kaart te komen is het altijd aan te raden de prijzen met elkaar te vergelijken. Doe dit door gebruik te maken van bovenstaand overzicht waar je in een oogopslag kan zien waar welke grafische kaart van Asus het goedkoopste is. Ook zie je of de kaart momenteel nog op voorraad is.

Uitleg van termen bij videokaarten

Om je wat meer duidelijkheid te geven in de wereld van de videokaarten zullen we je proberen wat meer informatie te verschaffen omtrent de verschillende termen. Zo heb je het een en ander kunnen lezen over kloksnelheid, de aansluitingen en bandbreedte. Als je zelf echter nog meer informatie mist, dan kan je dit altijd bij ons melden. Samen proberen we de informatie zo goed mogelijk bij je neer te leggen, zodat je weer wat meer weet over videokaarten op zichzelf

Wat is kloksnelheid?

In feite zegt de kloksnelheid van een grafische kaart hoe snel de kernen van een GPU zijn. Als je kijkt naar de Engelse taal, dan kom je eerder de termen cores (kernen) en graphics processing unit (GPU) tegen. De processor van een videokaart is in werkelijkheid de GPU. Als je wilt weten hoe snel je kloksnelheid is, dan moet je kijken naar het aantal megahertz (MGz). Het spreekt voor zich dat hoe hoger het aantal MHz is, des te sneller de grafische kaart van Asus of een ander merk is. Sommige kaarten zijn voorzien van een OC functie. Dit betekend dat de videokaart kan overklokken (over clocking), waardoor de prestaties van de kaart zullen toenemen. Deze optie wordt vooral veel gebruikt in de gamewereld. Je kan dus beschikken over een snellere Asus videokaart, maar ook zal de kaart minder lang meegaan.

Welke poorten zijn er bij een videokaart?

Vrijwel alle nieuwe videokaarten beschikken over een HDMI poort en een Display poort. Uiteraard zal de generatie poorten toenemen met de generatie van een videokaart. Wil je dus een kaart aanschaffen die net iets ouder is dan je huidige computer, dan is het vooraf verstandig om na te gaan of je de kaart gewoon 1-op-1 kan aansluiten. Meestal is dit wel het geval, maar het is altijd verstandig om dit uit te sluiten. Als je de poort zelf kan updaten, dan zal dit als voordeel hebben dat de overdracht van de Asus videokaart naar de computer nog sneller zal verlopen.

Asus videokaart

2 gedachten over“24/7 Asus videokaart vergelijken & kopen!

  • Waar staat serienummer van Asus laptop? - Asus laptops 19 februari 2022 bij15:20

    […] een serienummer, maar ook alle onderdelen zijn voorzien van een bepaald nummer. Wil je een nieuwe videokaart of toetsenbord bestellen, dan is het unieke nummer hier ook op terug te vinden. Eigenlijk wijst […]

  • Intel iris xe graphics kaart - Asus laptops 23 maart 2022 bij19:59

    […] vraag naar Asus grafische kaarten is de laatste tijd enorm toegenomen. Ook door de opkomst van de cryptocurrency. Door gebruik te […]

  • Reacties zijn gesloten.

TERUG NAAR BOVEN