Anti glare beeldscherm op Asus laptop

Een anti glare beeldscherm voor je laptop kan om meerdere redenen handig zijn. Naast dat het voor jou makkelijker is om alles goed te zien, bied het je ook wat meer comfort als je ergens aan het werk bent het zicht niet optimaal is. Niets is zo vervelend als felle zon direct op jouw beeldscherm. Door een anti glare scherm aan te schaffen is dit verleden tijd. Tijdens een heerlijke zomerdag kan je nu lekker buiten werken en daarnaast dus genieten van het mooie weer. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden als bijvoorbeeld de helderheid van je scherm aanpassen, maar toch helpt dit niet altijd even veel.

Anti glare

Anti glare folie eenvoudig aanbrengen op jouw laptop

Als je beschikt over een laptop zonder anti glare beeldscherm, dan hoef je niet speciaal een nieuw scherm aan te schaffen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een reflecterende folie te kopen en deze over je laptop scherm te plakken. Zo ook voor jouw eigen Asus laptop is dit mogelijk. De folies zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende soorten. Koop bijvoorbeeld een mat of anti reflecterende folie op het internet. Beschik je over een Asus laptop met touchscreen, dan is het ook mogelijk om een anti glare folie aan te brengen. De werking van je beeldscherm blijft nog net zo optimaal als het was. Ben je van plan om een nieuwe Asus laptop te kopen, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een laptop te kopen welke al voorzien is van anti glare beeldscherm.

Hoe werkt een anti glare beeldscherm precies?

Het klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar hoe werkt een anti glare beeldscherm nou eigenlijk? De meeste laptops zijn vaak voorzien van een beeldscherm met glanzende of matte laag. Door een laptop te kopen met anti glare beeldscherm van Asus kan je heerlijk in de zon aan de slag. Reflecties zullen niet meer optreden, doordat er een speciale coating op het beeldscherm is aangebracht. De lichtstralen worden vanuit alle hoeken weerkaatst, waardoor het scherm van jouw laptop goed leesbaar blijft. Een reflecterend beeldscherm is optimaal als je zowel binnen als buiten gebruik maakt van je laptop.

Is een reflecterend scherm hetzelfde als een privacy scherm?

Er zijn verschillen tussen een anti glare scherm en een privacy beeldscherm. Eerstgenoemde beeldscherm werkt vooral effectief tegen zonnestralen, terwijl een privacy scherm er voor zorgt dat iemand anders niet met je kan meelezen. Mocht er iemand naast je zitten, dan is het lastig voor een ander om te zien wat jij aan het doen bent. Alleen als je direct voor je laptop zit, dan kan je optimaal gebruik maken van je laptop. Een anti glare scherm heeft een klein beetje wat weg van een privacy scherm, maar is zeker niet optimaal als je het met elkaar vergelijkt.

1 gedachte over“Anti glare beeldscherm op Asus laptop

  • Asus Rog Strix review - Asus laptops 11 april 2022 bij19:19

    […] dat je game op een hoog niveau gespeeld wordt.  Iets wat zeker ook vermeld moet worden is dat het reflectiescherm aan anti reflecterend karakter heeft. De Asus ROG Strix G15 G513IH-HN101T heeft een kloksnelheid […]

  • Reacties zijn gesloten.

TERUG NAAR BOVEN